***upcoming gig*** Sthlm Waterfront gets classy on Aug 15 !

Caviare Days are doing the Waterfront for Habit Shoes & Fashion Award Night!

For the 6th year in a row, Habit magazine arranges a gala for the prominent workers, stores and brands within the Swedish Fashion Business. This year, the party is held at the spectacular  Stockholm Waterfront Congress Centre and we’re honoured to be part of the night’s entertainment along with jazzfunk legends Blacknuss. Actress Cecilia Forss is hosting the show.

There are 18 categories, each with 3 finalists, that are to be presented and judged by a jury, giving you a night full of thrillers and an air of suspense. All the groovy people having to do with your shoes and your clothing will be there, so make sure you’re there too. It starts at 6 pm and there’s a dress code. Neat’n’classy and brilliant and perfect. I.e.

We’ll be more extravagant than ever, you can’t miss that.

AUGUST 15! AUGUST 15! AUGUST 15!

Read more on: http://www.habitmodegalan.se/

 

Interview (in Swedish as of June 26 2012)

”När vi spelar live kan vad som helst hända”

Det säger skivaktuella och kritikerhyllade Caviare Days som spelar på Habit Modegalan, den 15 augusti på Stockholm Waterfront Congress Centre. Habit fick ett förhandsprat med Lina Westin, ena halvan av Caviare Days som också består Maja Westin.

Hur ser era förväntningar på kvällen ut?
– Det är alltid speciellt när man är en akt på en tillställning, publiken kommer inte specifikt för att lyssna på oss. Det blir en skön utmaning och live brukar vi charma de flesta. Sedan är det kul att spela i en häftig lokal och att Habit som arrangör vill ha ett starkt visuellt uttryck på scenen.

Vad bjuder ni publiken på?
– Ett färgsprakande framträdande med psykedelisk poprock. Det blir jag och min syster på scenen, tillsammans med vårt band och bildprojektioner, tänk kalejdoskopeffekter. När vi spelar live kan vad som helst hända.

Hur ser kopplingen mode och musik ut för Caviare Days?
– Vi har en nära kontakt med branschen. Designern Michael Bastian på Gant baserade den kommande höstkollektionen på Caviare Days låt ”The lucky ones”. Låten släpps i augusti.

Vilken roll spelar kläder på scenen?
– Det är jätteviktigt. Vi kör på en salig blandning av stilar, man kan sätta på sig vad som helst och det blir ändå inte för mycket på scen. Inspirationen hämtas från Jimi Hendrix, men stilen är mer sofistikerad. Min syrra har alltid hotpants på sig. De flesta plaggen hittar vi second hand. Överlag vill vi förmedla en filmisk känsla och ljud och bild förstärker vilka vi är. KA

http://www.habit.se/iuware.aspx?pageid=1780&ssoid=156542

Leave me a Comment